ΠΑΝΒΟΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Ο Σύλλογος Ελικωνίων συμμετέχει στην

ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ ( ΖΕΡΙΚΙ)  ΣΤΙΣ 9:ΟΟ π.μ.

Μία μία οι βουνοκορφές του Ελικώνα μετατρέπονται σε βιομηχανικά τοπία.

Μεγάλη Λούτσα, Παλιοβούνα, Τσίβερι, Καραμούτζι, Τζούντελο,  Πετροκορυφή,  Ζαγαράς,  Γκορίτσα,  Ταράτσα, Χειμαδιά κ.ά.).

Το βουνό των Μουσών μετατρέπεται σε βουνό των Ανεμογεννητριών!

Αντί για   δάση από έλατα θα βλέπουμε δάση από ανεμογεννήτριες!

Αντιστεκόμαστε  στην εξάπλωση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και  φωτοβολταϊκών πάρκων  στη Βοιωτία, που «ρημάζουν» βουνά και κάμπους στο βωμό του κέρδους.

 Η  οικολογική καταστροφή που εξελίσσεται είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη.

Με την συμμετοχή μας σε αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την επικείμενη και ολική καταστροφή του Ελικώνα!

ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ!

ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ!

Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ ΕΧΕΙ Ως ΕΞΗΣ:

Ελικώνας  ( Ζερίκι)              9.50

Κυριάκι                                 10.10

Αγία Άννα                             10.30

Αγία Τριάδα                         10.50

Άγιος Γεώργιος – Κορώνεια  11.10

άφιξη στο Λιβαδειά, στο χώρο της προσυγκέντρωσης  11.30 

 

“Αγωνιζόμαστε για την προστασία του Ελικώνα!

 Αγωνιζόμαστε για να σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου μας”.


https://www.youtube.com/watch?v=BDsF9FBRXYw

Βίντεο για κινητοποίηση – αυτοκινητοπορεία

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Μετά την πρώτη δικαστική νίκη μας, το 2016, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ), για δεύτερη φορά τη Δευτέρα 29/3/2021, καταθέσαμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο και δίκαιο αίτημά μας: τη μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Μ. Λούτσα.

Αρωγοί μας στο δύσκολο αυτό δικαστικό αγώνα μας είναι ο Δήμος Λεβαδέων, σύλλογοι και φυσικά πρόσωπα, που όλοι μαζί συνυπογράφουμε την προσφυγή.

Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως:

 • Τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα, και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκαν το δίκαιο του αιτήματός μας και μας υποστήριξαν, αποφασίζοντας ομόφωνα την από κοινού προσφυγή, αναλαμβάνοντας και το οικονομικό κόστος της υπόθεσης, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους μας. Η συνυπογραφή της προσφυγής από τον Δήμο Λεβαδέων, δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική στην προσπάθειά μας αυτή.
 • Τους συλλόγους: Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», «Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ», «Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης «Ο ΗΣΙΟΔΟΣ», «ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»,  γιατί με την συνυπογραφή τους καταδεικνύουν τη σοβαρότητα του ζητήματος  και επιβεβαιώνουν ότι είναι υπόθεση όλων μας.
 • Τα φυσικά πρόσωπα, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μαζικά συνυπέγραψαν την προσφυγή και αποδεικνύουν ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη στο έργο αυτό.
 • Τέλος, ευχαριστούμε το «Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό παροξυσμό» για την πολύτιμη συνδρομή τους που αφορά στην ενημέρωσή μας για όλα αυτά που επίκεινται στον Ελικώνα, για τη στήριξη και βοήθεια τους με τη γνώση τους σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τους από κοινού αγώνες μας που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα της ζωής μας είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες  και θα αγωνιστούμε από κοινού για να τις προασπίσουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                            Η Γραμματέας

                          Χρύσα Καντά                                                  Μαρία Κορογιάννου                                

Σύλλογος Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς ,

στο πλευρό της «Ομάδας Αγώνα Κατοίκων Κυριακίου για την Σωτηρία του Ελικώνα»,

 

Ο Σύλλογος Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς , είναι στο πλευρό της «Ομάδας Αγώνα Κατοίκων Κυριακίου για την Σωτηρία του Ελικώνα», είναι και θα είναι  μπροστά και σε όλους τους αγώνες για να διεκδικήσουμε  το δίκαιο αίτημά μας : 

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ!

Ο Ελικώνας έχει κάνει το χρέος του!

Διαθέτει το 12% της παραγωγής αιολικής ενέργειας σε Εθνικό επίπεδο, με διαπιστωμένη την υπέρβαση κατά 28% στην ήδη εγκεκριμένη ισχύ και με την ΡΑΕ να αδειοδοτεί μόνο για την περιοχή και το μήνα Δεκέμβριο, αιολικά 350  MW, που αντιστοιχούν σε 120 νέες ανεμογεννήτριες . Οι συνέπειες για τον Ελικώνα θα είναι ολέθριες , καθολικές και μη αναστρέψιμες.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα της ζωής μας, είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες και έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να τις προασπίσουμε και να αντισταθούμε με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε  επιχειρεί να τις καταλύσει.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

28/2/2021 Νέα διαμαρτυρία κατά των αιολικών.

"Το κλίμα στο λαιμό σας"

Ελικώνας 28/2/2021 Κινητοποίηση της Ομάδας Αγώνα κατοίκων Κυριακίου για τη σωτηρία του Ελικώνα με τη συμμετοχή και υποστήριξη του  Συλλόγου Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς & του  Δικτύου Βοιωτών ενάντια στον ενεργειακό παροξυσμό. Νέα διαμαρτυρία κατά των αιολικών. “Το κλίμα στο λαιμό σας”

Η συμμετοχή στη νέα διαμαρτυρία στον Ελικώνα στο ύψος της Αρβανίτσας υπό αντίξοες καιρικές αλλά και κρίσιμες υγειονομικές συνθήκες αποδεικνύει ότι το μέτωπο αντίδρασης κατά της ανεξέλεγκτης επιδρομής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά της Βοιωτίας, διευρύνεται. Δεκάδες κάτοικοι, φορείς, μέλη συλλογικοτήτων και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής συγκεντρωθήκαμε σε μία προσπάθεια να δοθεί τέλος στον εφιάλτη του ενεργειακού παροξυσμού στα βουνά της Βοιωτίας που κατέχουν ήδη το 12% πανελλαδικά σε εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ανεμογεννήτριες με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον, το κλίμα και τις ζωές των κατοίκων της περιοχής. 

Απαιτούμε:  Καμία νέα Ανεμογεννήτρια στον Ελικώνα! 

«Να μπει μπροστά ο περιφερειάρχης» 

Με αφορμή στην παρέμβαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προς τον Υπουργό Ενέργειας για την άνευ όρων τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Στερεά Ελλάδα , τοπικές κοινωνίες , φορείς και συλλογικότητες καλούμε τον κ. Φάνη Σπανό να μη μείνει μόνο στα λόγια αλλά να το αποδείξει έμπρακτα. Να τεθεί επικεφαλής των κινητοποιήσεων της περιοχής έτσι ώστε να εμποδίσει κάθε επέκταση και κάθε νέα αδειοδότηση αιολικών πάρκων στον Ελικώνα.

Συμπεράσματα από την διαδικτυακή συζήτηση με τους αιρετούς για την ενεργειακή φρενίτιδα στη Βοιωτία .

ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΙΩΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ

Η μεγάλη ανησυχία των πολιτών της Βοιωτίας για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ενεργειακών μονάδων, αποτυπώθηκε στην εκδήλωση- συζήτηση με τους αιρετούς την Πέμπτη 28/1. Πάνω από 250 άτομα παρακολούθησαν την 3ωρη συζήτηση, ενώ γύρω στα χίλια άτομα έχουν ήδη δει το βίντεο της εκδήλωσης. Η επίγνωση αυτής της αναστάτωσης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τοπικές κοινωνίες, αποτυπώθηκε και στο γεγονός ότι πολλοί αιρετοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δικτύου. Ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι του νομού, με την εξαίρεση της Δημάρχου Ορχομενού, τέσσερεις από τους 11 περιφερειακούς συμβούλους και μια από τους 3 βουλευτές. Ο Δήμαρχος Λεβαδέων εκπροσωπήθηκε μέσω του Γ.Γ. του Δήμου λόγω ξαφνικού προσωπικού προβλήματος.

Μια πρώτη παρατήρηση αφορά το γεγονός ότι τόσο ο κυβερνητικός βουλευτής όσο και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και οι σύμβουλοι της περιφερειακής πλειοψηφίας, απέφυγαν να συμμετέχουν και να συζητήσουν για τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε κυβερνητικό και σε περιφερειακό επίπεδο.

Μια δεύτερη γενική παρατήρηση αφορά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη του Δικτύου και εκπροσώπους δέκα συλλόγων και ομάδων, στο μεγαλύτερό τους μέρος έμειναν αναπάντητες. Οι περισσότεροι Δήμαρχοι στάθηκαν στο γεγονός ότι οι Δήμοι έχουν μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες ενώ σχεδόν όλοι οι αιρετοί, δικαιολόγησαν την θετική ή την -πολύ πιο σπάνια- αρνητική στάση τους, στην εναρμόνιση με την στάση των τοπικών κοινωνιών.

Παρότι λοιπόν η εξέλιξη της συζήτησης ήταν λίγο –πολύ αναμενόμενη, ωστόσο συνολικά κρίνουμε ότι υπήρξαν κάποιες ωφέλειες και κάποια πρώτα συμπεράσματα. Για τους πολίτες της Βοιωτίας, ήταν μια ευκαιρία να ακούσουν τους αιρετούς να τοποθετούνται ταυτόχρονα για μια κατάσταση που εξελίσσεται εδώ και χρόνια και έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Η παρουσία των Δημάρχων, δείχνει ότι είναι αυτοί που νοιώθουν τη μεγαλύτερη πίεση ενώ η απουσία των κυβερνητικών αιρετών στη Βουλή και την Περιφέρεια, δεν προοιωνίζει παρεμβάσεις για την ανακοπή της εξελισσόμενης επέλασης. Παράλληλα οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από αρκετούς αιρετούς Δημάρχους, Περιφερειακούς Συμβούλους και Βουλευτή, είναι καινοφανείς και καλοδεχούμενες. Θα είμαστε εδώ, μαζί με όλους τους πολίτες της Βοιωτίας, για να τις θυμίζουμε κάθε φορά που οι εξελίξεις θα απαιτούν την ενεργοποίηση και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αιρετούς. Μακριά από κομματικές ταμπέλες και σκοπιμότητες, μακριά από μικροπολιτική εκμετάλλευση από οποιαδήποτε κατεύθυνση.  Χωρίς να περιμένουμε άνωθεν λύσεις και θαύματα, επιχειρώντας με όσα μέσα διαθέτουμε να ενημερώσουμε τις τοπικές κοινωνίες, πιστεύοντας ότι οι λύσεις επιβάλλονται από κοινότητες ανθρώπων που αγωνίζονται για τους τόπους τους, για τη ζωή, για το παρόν και το μέλλον.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν όλη τη συζήτηση, τους παραπέμπουμε στο σχετικό βίντεο (https://youtu.be/cC367VvvQhY).

Εμείς θα σταθούμε περισσότερο στα ακόλουθα:

Ανοίξαμε τη συζήτηση με μια συνοπτική αναφορά στο γεγονός ότι η μετατροπή της Βοιωτίας σε ενεργειακό κέντρο με αθρόα εγκατάσταση μονάδων φυσικού αερίου και βαριών αιολικών και φωτοβολταικών εγκαταστάσεων έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση των πολιτών που αρχικά κατόρθωσαν να ανακόψουν κάποια από αυτά τα σχέδια, φθάνοντας στο σήμερα που η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Πάνω από το 1/3 των μονάδων φυσικού αερίου της χώρας, βρίσκονται στον κόλπο της Αντίκυρας, στη Θίσβη και τη Θήβα και υπάρχουν νέες μονάδες σε εξέλιξη. Επίσης πάνω από το 12 % των μονάδων εκμετάλλευσης ΑΠΕ βρίσκονται ήδη στη Βοιωτία ενώ πολλαπλάσιες βρίσκονται σε εξέλιξη. Αντιμετωπίζουμε μια σχεδόν καθολική αρπαγή των δημόσιων εκτάσεων, δασικών και μη και μετατροπή τους σε βιομηχανικά τοπία. Την ίδια στιγμή, οι υποσχέσεις για «πράσινη» ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον διαψεύστηκαν σε όλα τα επίπεδα. Η Βοιωτία ζει έναν οικολογικό εφιάλτη ταυτόχρονα με κρίση της απασχόλησης και την πτώση των εισοδημάτων σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Διαπιστώνοντας ότι αυτή η εικόνα διαμορφώθηκε με την ενεργό ή την παθητική συμμετοχή των αιρετών που τους καλέσαμε να απαντήσουν αν συμφωνούν ότι η Βοιωτία βρίσκεται σε  περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση.

Στη συνέχεια οι κυριότερες ερωτήσεις από την πλευρά των πολιτών αφορούσαν :

 • Τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους παραγωγικούς κλάδους, ιδιαίτερα στην την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή από την κατάληψη των δημόσιων δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων από τεράστιες αιολικές και φωτοβολταικές εγκαταστάσεις. Αναλυτικά για τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις στη μελισσοκομία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου μελισσοκόμων Λιβαδειάς και για την κατάληψη των δημόσιων βοσκοτόπων ο εκπρόσωπος πολιτών του Πρ. Ηλία, ενώ ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Άσκρης τόνισε την ανάγκη δημοσιοποίησης συγκεκριμένου σχεδιασμού.

 • Την άποψη των αιρετών για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την αθρόα επιδότηση των ιδιωτικών μονάδων που είχαν ως συνέπεια την φρενήρη ανάπτυξη νέων μονάδων, την άνοδο των τιμών του ρεύματος και την ενεργειακή φτώχεια

 • Τις αναγκαίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για να αλλάξει αυτή η εικόνα

 • Την έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και την προσχηματική και αλά καρτ χρησιμοποίηση αποφάσεων τοπικών συμβουλίων ακόμη και με την συμμετοχή δυο-τριών ανθρώπων για την έκφραση θετικής γνώμης από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελικωνίων.

 • Το γεγονός ότι οι μοναδικοί δύο Δήμοι σε όλο τον Κορινθιακό που δεν γνωμοδότησαν αρνητικά απέναντι στην νέα υπερ-μονάδα φυσικού αερίου στον κόλπο της Αντίκυρας ήταν αυτοί που φιλοξενούν τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Αλουμίνιο της Ελλάδας, όπως τόνισε το μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων του Κορινθιακού ΑΛΚΥΩΝ.

 • Το γεγονός ότι η Περιφέρεια κατά κύριο λόγο αλλά και οι Δήμοι, γνωμοδοτούν για κάθε μια νέα εγκατάσταση ξεχωριστά αποφεύγοντας να αποτιμήσουν και να πάρουν θέση για το σύνολο των επιπτώσεων από τις αλλεπάλληλες εγκαταστάσεις.

 • Το κατά πόσο οι αιρετοί του νομού προτίθενται να αναλάβουν συλλογικές πρωτοβουλίες ή να συμμετέχουν σε κάποιες που έχουν ξεκινήσει όπως η πανελλαδική πρωτοβουλία 27 Δημάρχων, ρώτησε ο εκπρόσωπος πολιτών Αγ. Βασιλείου Καπαρελλίου.

 • Το κατά πόσο τα ελάχιστα αντισταθμιστικά που δίνονται ως μέσο πειθαναγκασμού των τοπικών κοινοτήτων μπορούν να αντισταθμίσουν τις εκτεταμένες και μόνιμες βλάβες που προκαλούνται στο περιβάλλον και στο μέλλον των τοπικών κοινωνιών, ρώτησε ο εκπρόσωπος ομάδας φορέων και κατοίκων της Αγ.Άννας.

 • Το αν οι αιρετοί συντάσσονται με το αίτημα καμία νέα μεγάλη εγκατάσταση στη Βοιωτία και αν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και να αναλάβουν σοβαρές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Σε όλα τα παραπάνω οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους αποθαρρυντικές ή αναντίστοιχες της διάστασης που έχει λάβει η εγκατάσταση ενεργειακών μονάδων στη Βοιωτία.

Με την εξαίρεση του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιών που συμφώνησε για την ανάγκη να ανακοπεί η ενεργειακή φρενίτιδα σε όλο το νομό και του Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας που είπε ότι θα σταματήσει κάθε νέα εγκατάσταση στο δικό του Δήμο, οι υπόλοιποι Δήμαρχοι περιορίστηκαν να επαναλάβουν ότι λαμβάνουν υπόψη τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων. Μάλιστα ο Δήμαρχος Θήβας μας προκάλεσε να απαντήσουμε αν διαφωνούμε συνολικά με τις ΑΠΕ και ανέφερε ότι οι τοπικές κοινωνίες σε γενικές γραμμές συμφωνούν με τις εγκαταστάσεις. Όλοι οι αιρετοί απέφυγαν να πάρουν θέση  για τα εργοστάσια φυσικού αερίου στη Βοιωτία και φυσικά απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με ενέργειες απέναντι στις νέες υπό εξέλιξη μονάδες. Ακόμη και ο Δημάρχος Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας παρότι έσπευσε να διαψεύσει την επισήμανση του Δικτύου, ότι ο Δήμος του δεν αντέδρασε στην νέα υπερ- μονάδα φυσικού αερίου στο Αλουμίνιο. Τόσο η βουλευτής Βοιωτίας κ. Γ. Πούλου που παραβρέθηκε, όσο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Μελισσάρης, Κ. Σωτηρόπουλος, Λ. Καραβασίλη και Β. Κοροπούλη-Κατσιμίχα,   συμφώνησαν έστω και όψιμα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και δήλωσαν διάθεση να συμπαρασταθούν στον αγώνα των πολιτών. Κάποιοι παραμένοντας στη λογική της κατά περίπτωσης αποτίμησης των επιπτώσεων και κάποιοι θεωρώντας ότι η αντίθεση συνδέεται κυρίως με την κρατική ή μη ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων.

Η συζήτηση δεν κατόρθωσε να εξαντλήσει τις πολλές και διαφορετικές πλευρές του προβλήματος, δεδομένου του περιορισμού του χρόνου. Παρόλαυτά, σχεδόν όλοι οι παραβρισκόμενοι έμειναν σε όλη τη διάρκεια των τριών περίπου ωρών, γεγονός που δείχνει τις διαστάσεις που έχει πάρει η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ενεργειακών μονάδων στη Βοιωτία. Από την πλευρά μας, επισημαίνουμε ότι θα δοθεί πολλές φορές η ευκαιρία τα όσα δηλώθηκαν από τους αιρετούς να γίνουν και χειροπιαστά στο επόμενο διάστημα. Και ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να πιέζουμε ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπενθυμίζουμε ότι εκλέχθηκαν με την υπόσχεση να περιφρουρούν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

03/02/2021

 ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΙΩΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ

viotia-sos.blogspot.com – viotiasos@gmail.com

f/b: Δίκτυο Βοιωτών

"Ζωντανή" διαδικτυακή συζήτηση,
Παρασκευή 28/01/2021 με αντικείμενο τις επιπτώσεις από τις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά και το φυσικό αέριο

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μπει ένα φρένο σ αυτόν τον ενεργειακό παροξυσμό που μαστίζει τη Βοιωτία.

 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην μπει ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ!

Ένα πρώτο βήμα έγινε χθες 28/1/2021 συζητώντας με τους αιρετούς. Τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους, τη στήριξη  και τη δέσμευσή τους να συνεχίσουμε όλοι μαζί  σ αυτόν τον αγώνα.

 Παρακολουθήστε τη συζήτηση στο σύνδεσμο https://youtu.be/cC367VvvQhY

Επισημαίνουμε πως ούτε ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν συμμετείχε στη διαδικτυακή συζήτηση , παρόλο που τους καλέσαμε επανειλημμένα.

 

Η συζήτηση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, στο κανάλι του Δικτύου Βοιωτών στο youtube:

https://www.youtube.com/channel/UC006fZwL18eCZcV2bNUqgNQ

Την πρόσκληση έχουν αποδεχθεί, μέχρι στιγμής: οι βουλευτές κ. Γ. Πούλου Γ. και κ. Γ. Μουλκιώτης., οι δήμαρχοι Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γ. Ντασιώτης Γ., Θήβας κ. Γ. Αναστασίου, Λιβαδειάς κ. Ι. Ταγκαλέγκας, Τανάγρας κ. Β. Περγαλιάς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Λ. Καραβασίλη, κ. Β. Κατσιμίχα – Κοροπούλη, κ. Γ. Μελισσάρης, κ. Κ. Μπακομήτρος, κ. Κ. Σωτηρόπουλος.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΔΗΘΕΝ " ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"

Τα τελευταία χρόνια, η Βοιωτία έχει μετατραπεί σε κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το 32% της πανελλαδικής ισχύος ( έξι εργοστάσια) από φυσικό αέριο και το 11% της ισχύος από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Βοιωτία. Το τελευταίο διάστημα οι εγκαταστάσεις πολλαπλασιάζονται με εξωπραγματικούς ρυθμούς. Όπου και να κοιτάξεις, οι πληγές είναι ορατές. 

Γιατί όλη αυτή η καταστροφή?

Για περισσότερα δείτε εδώ:

blog: viotia-sos.blogspot.com

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ « ΠΡΑΣΙΝΗΕΝΕΡΓΕΙΑ»

Ας απαντήσουμε στα πιο συνηθισμένα ψέματα που λέγονται για να μας πείσουν.

 

1o ΨΕΜΑ: « Οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ, παράγουν καθαρή ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον»

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η καταστροφή της φύσης είναι ανυπολόγιστη. Βουνοκορφές ισοπεδώνονται, δάση κινδυνεύουν με δρόμους λεωφόρους, πυλώνες , δίκτυα και υποσταθμούς. Δημόσιες εκτάσεις , ακόμη και δίπλα σε οικισμούς, βοσκότοποι, γεωργική γη, περιοχές natura,  ιστορικοί τόποι, παραλίες καταλαμβάνονται από χιλιάδες φωτοβολταϊκά  και γιγάντιες ανεμογεννήτριες

Γιατί όλη αυτή η καταστροφή?

Παγκόσμια μέρα βουνού η 11η Δεκεμβρίου

Παγκόσμια μέρα βουνού η 11η Δεκεμβρίου και ο Σύλλογος Ελικωνίων σας καλεί σε μαζική δράση, να αντισταθούμε και να βάλουμε φρένο στη φρενίτιδα των ανεμογεννητριών που ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν στα βουνά της περιοχής μας!
Ελικώνας και Κιθαιρώνας απειλούνται με ολοκληρωτική και ανεπανόρθωτη καταστροφή!
Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας να προστατέψουμε το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε.
Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας να αντισταθούμε με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταστρέψει!

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 24/11/2020, στις 5 μ.μ.

στο κανάλι του youtube: https://www.youtube.com/channel/UC006fZwL18eCZcV2bNUqgNQ

Με αφορμή τη συγκρότηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΙΩΤΩΝ κόντρα στον ενεργειακό «παροξυσμό», θα δοθεί διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 24/11/2020, στις 5 μ.μ. στο κανάλι του ytube : https://www.youtube.com/channel/UC006fZwL18eCZcV2bNUqgNQ

 •  Ο Σύλλογος Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχει στο Δίκτυο Βοιωτών :
 • 1. προκειμένου να ενημερώσει τους δημότες για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα  βουνά της περιοχής μας και  
 • 2. για να αγωνιστεί μαζί με άλλες συλλογικότητες έτσι ώστε  να αποτρέψει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Ελικώνα, στη Παλιοβούνα και στον Κιθαιρώνα! 

Στην συνέντευξη θα δοθεί το περίγραμμα των ποικίλων ενεργειακών
δραστηριοτήτων στο νομό και ιδιαίτερα των θηριωδών αιολικών και
φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων βιομηχανικού τύπου, που λειτουργούν ως
«πολιορκητικός κριός» σε μια επιχείρηση ολοκληρωτικής αλλοίωσης του φυσικού
περιβάλλοντος και καταστροφής της βιοποικιλότητας. Θα παρουσιαστούν οι
επιπτώσεις των δραστηριοτήτων, οι αντιδράσεις που ξεπηδούν στις τοπικές
κοινωνίες και η ανάγκη του συντονισμού τους, σε συνδυασμό με τις επιδιώξεις του
νεοσύστατου ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΙΩΤΩΝ.

Δυναμική αντίδραση των κατοίκων στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου - Καπαρελλίου - Λεύκτρων για την αντιμετώπιση των αναρίθμητων αιολικών εγκαταστάσεων στη περιοχή τους.

Ζεστά, πλέον, έχουν πάρει οι κάτοικοι την υπόθεση της αντιμετώπισης των αναρίθμητων αιολικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου – Καπαρελλίου – Λεύκτρων, που κοντεύουν να φτάσουν μέσα στα σπίτια τους. Ήδη, έχουν συγκροτήσει Επιτροπή για την προστασία του περιβάλλοντος και έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση των συντοπιτών τους και την οργάνωση των πρώτων αντιδράσεων. Αυτό πρέπει να γίνει παντού, σε ολόκληρη τη Βοιωτία.

Νέες δραστηριότητες της "αιολικής βιομηχανίας" βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Ελικώνα

Ο κλοιός γύρω από την κορυφή της Παλιοβούνας ολοένα και στενεύει.
Στην «επέλαση των αιολικών στον Ελικώνα απαντάμε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στην Αρβανίτσα, το Σάββατο 31/10, στις 10 το πρωί.
Καλούν οι:
* Επιτροπή κατοίκων Αγίας Άννας,
* Ομάδα αγώνα κατοίκων Κυριακίου ενάντια στις ΑΠΕ και
* Σύλλογος Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς.
Παρακαλούμε, διακινήστε το μήνυμα παντού όπου μπορείτε.
Σε κάθε νέα δραστηριότητα στον Ελικώνα και στα άλλα βουνά, πρέπει να μας βρίσκουν απέναντί τους.
ΥΓ: θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας,

σήμερα Σάββατο 31/10/2020, στις 10 το πρωί στην Αρβανίτσα!

Λόγω των μέτρων για το covid παραβρέθηκαν μόνο εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Του συλλόγου Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς και Επιτροπής Αγώνα Ελικωνίων, επιτροπής κατοίκων Αγίας Άννας, Ομάδα Αγώνα κατοίκων Κυριακίου, Σφήνα Θήβας, κίνηση «Ανεμόμυλος» Λιβαδειά, από Θίσβη, από Άσκρη κ..α.
Είμασταν όλοι εκεί και απαιτούμε: να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή στα βουνά μας και, ιδιαίτερα, στον Ελικώνα.
Η λεηλασία της φύσης και η βίαιη μετατροπή των χωριών μας σε ζώνη βιομηχανικού τύπου ενεργειακών δραστηριοτήτων πρέπει να σταματήσει εδώ.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλη υποβάθμιση και για νέες «πληγές», που δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλους τους κατοίκους Ελικώνα, να αντισταθούμε για:
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ
ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΤΣΑ , ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ, ΣΤΟ ΖΑΓΑΡΑ
και όπου αλλού αδειοδοτηθούν.

Αφωνία των Περιφερειακών Συμβούλων της Βοιωτίας :

κας. Φανής Παπαθωμά, κ. Κώστα Μπακομήτρου, κ. Γιάννη Περγαντά και κ. Σπύρου Νικολάου

για το θέμα των ανεμογεννητριών στη Μεγάλη Λούτσα!

Για μία ακόμη φορά αφωνία των Περιφερειακών Συμβούλων της Βοιωτίας : κας. Φανής Παπαθωμά, κ. Κώστα Μπακομήτρου, κ. Γιάννη Περγαντά και κ. Σπύρου Νικολάου για το θέμα των ανεμογεννητριών στη Μεγάλη Λούτσα! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τοποθετηθούν στην επόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το θέμα: εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μεγάλη Λούτσα, Ελικώνα σε αναβολή και αναμονή.
Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η 9ηΣυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Κατόπιν του αιτήματος συζήτησης προ Ημερησίας Διάταξης από τον κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη ,( επικεφαλής της παράταξης ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ) , για την ανάκληση της απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος σχετικά με την εγκατάσταση Αιολικού σταθμού στη θέση “Μεγάλη Λούτσα” του Δήμου Λεβαδέων, το θέμα συζητήθηκε.
Τοποθετήθηκαν υπέρ της ανάκλησης της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος ανάκλησης της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος οι επικεφαλείς των παρατάξεων :
κ. Απόστολος Γκλέτσος (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ), η κα. Κατερίνα Μπατζελή (ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ), ο κ. Αντώνιος Βούλγαρης (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ) και η κα. Πολυζώη Νίκη (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ), καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι : κ. Μελισσάρης, Γιάννης, κ. Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος, κα Καραβασίλη Λιάνα, κα . Κοροπούλη – Κατσιμίχα Βασιλική.
Παρενέβησαν επίσης ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και υποστήριξε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ελικωνίων κ.Αντώνης Σηφάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις σχετικές διατάξεις του Νόμου, σύμφωνα με τις οποίες η εγκατάσταση Αιολικού σταθμού στη Μεγάλη Λούτσα είναι μη Νόμιμη.
Υπήρξε «αμηχανία» στον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, ο οποίος πρότεινε τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μας προξένησε για μία ακόμη φορά κατάπληξη η αφωνία των Περιφερειακών Συμβούλων της Βοιωτίας : κας. Φανής Παπαθωμά, κ. Κώστα Μπακομήτρου, κ. Γιάννη Περγαντά και κ. Σπύρου Νικολάου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τοποθετηθούν στην επόμενη Συνεδρίαση.
Ευχαριστούμε όλες και όλους που ενστερνίστηκαν και υποστήριξαν το δίκαιο αίτημά μας.

Περιμένουμε τις εξελίξεις και δεν εφησυχάζουμε!

Αρνητική γνωμοδότηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας,

για την χωροθέτηση δύο ανεμογεννητριών στην θέση Μεγάλη Λούτσα Ελικώνα,

λόγω ορατότητας από την Μονή Οσίου Λουκά, η οποία αποτελεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό αγαθό,

προστατευόμενο από την UNESCO!

Επέλαση ανεμογεννητριών στη θέση « ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΤΣΑ », Ελικώνα!

Ανεμογεννήτριες στη κορυφογραμμή του Ελικώνα (Μεγάλη Λούτσα)

και στη Κοιλάδα των Μουσών !

Στην κορυφογραμμή του Ελικώνα και στην Κοιλάδα των Μουσών θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες. Και η άδεια δόθηκε από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και το δασαρχείο. Η ενέργεια των Μουσών – που αν δε σε συγκλονίσει περπατώντας στα μέρη αυτά, κάτι δε λειτουργεί σωστά εντος σου – θα γίνει «ανανεώσιμη». Το μέρος που υμνήθηκε η μουσική, οι τέχνες, η ποίηση όσο πουθενά στον κόσμο όλο… γι’ αυτό το μέρος πρόκειται… Για τον τόπο που ο Ησίοδος εμπνεύστηκε για να χαρίσει στην παγκόσμια κοινότητα μια μεγαλειώδη εκδοχή της γέννησης των ελληνικών θεοτήτων, του Έρωτα, του Χάους…
Δημοσιοποιήστε καθώς η γελοιότητα αυτή πρέπει να σταματήσει
@eiky_design

Δριμύ "κατηγορώ" από τον Σύλλογο Ελικωνίων για τις ανεμογεννήτριες στη Μεγάλη Λούτσα! https://tvstar.gr/.../122166-oxi-apo-to-syllogo-elikonion...

Συνάντηση του Συλλόγου Ελικωνίων και του Δήμαρχου Λεβαδέων
με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Συνάντηση του Συλλόγου Ελικωνίων και του Δήμαρχου Λεβαδέων με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του αγώνα μας για τη μη αδειοδότηση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μεγάλη Λούτσα του Ελικώνα,

Επισκεφθήκαμε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου , μαζί με τον δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα τον Συντονιστή κ. Ν. Ντίτορα και το Διευθυντή κ. Κ. Πασσά της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα των ανεμογεννητριών στη Μεγάλη Λούτσα Ελικώνα. Αφού καταθέσαμε τις απόψεις μας ο Συντονιστής μας ενημέρωσε ότι η Αποκεντρωμένη ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και εφαρμόζει τους νόμους του κράτους.
Είμαστε στο παρά πέντε για να διορθώσει το λάθος της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ανακαλώντας την απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι : κα. Μπατζελή Κατερίνα, κ. Μελισσάρης Ιωάννης, κ. Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος και κα. Καραβασίλη Ιουλία έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά και τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί μας!
Ζητάμε από την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα. Φανή Παπαθωμά καθώς και από τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού μας :
κ. Μπακομήτρο Κωνσταντίνο, κ. Περγαντά Ιωάννη, κ. Σπύρο Νικολάου,
κα. Κοροπούλη – Κατσιμίχα Βασιλική, κ. Δρένιο Σωτήριο,
να σπάσουν τη σιωπή τους και να τοποθετηθούν άμεσα.
Ακόμα και την ύστατη στιγμή πρέπει να συνταχθούν και να υποστηρίξουν τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες εκπροσωπούν μέσα από τις θεσμικές τους θέσεις.

Η σιωπή πλέον είναι ενοχή!

Στις 29/08/2020 λήγει η ημερομηνία διαβούλευσης για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Μεγάλη Λούτσα του Ελικώνα! ( στην κορυφογραμμή πάνω από το Ζερίκι ). Ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, άλλοι σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής, το έτος 2016, είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η οποία είχε τότε εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την συγκεκριμένη περιοχή. Το 2016 εξέδωσε την με αριθμό 696/2016 απόφασή του η οποία και μας δικαίωσε. Είναι υβριστικό να επαναφέρουν την ίδια μελέτη το 2020 στη μέση του καλοκαιριού για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην ίδια θέση : «Μεγάλη Λούτσα».

Ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε στη Δημοτική Αρχή , σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στις τοπικές κοινότητες και μετά από συλλογή υπογραφών ζητούμε να συγκληθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς ,έτσι ώστε να αποτρέψουμε αυτά τα πανέμορφα βουνά μας να μετατραπούν σε λίγα χρόνια σε νεκροταφείο ανεμογεννητριών.

Αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους γιατί ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ! ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Αυτή την Κυριακή 23 Αυγούστου, σας καλούμε στα Κούκουρα ( Αγία Άννα ) στις 19:30 να συναντήσουμε τους πεζοπόρους από τον Κιθαιρώνα και να παραστούμε στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Ελικώνα ,ώστε να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής μας ! Επίσης τη Δευτέρα 24 Αυγούστου ,στις 9:00 π.μ συνάντηση με τους πεζοπόρους στο Ζερίκι. Περπατάμε μαζί τους ως το Κυριάκι μέσα από το μονοπάτι 22.

Σας περιμένουμε όλους!

Δευτέρα 10/08/2020 & Ώρα : 18:00
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ ( ΖΕΡΙΚΙ) ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Τη Δευτέρα 10/08 /2020 στις 6:00 το απόγευμα , ο Σύλλογος Ελικωνίων σας καλεί να παρευρεθείτε στη πλατεία του χωριού Ελικώνα ( Ζερίκι) προκειμένου να συζητήσουμε για την ανεξέλεγκτη καταστροφή του Ελικώνα που θα προκληθεί από την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών εάν δεν βρούμε τρόπους να τους σταματήσουμε. Ο Σύλλογος Ελικωνίων με την υπ΄αριθμ 696/2016 κατάφερε να δικαιωθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας και ακύρωσε τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών της εταιρείας " C.N.I. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. Οι οποίοι ήθελαν να εγκαταστήσουν ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στη θέση " ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΤΣΑ" Δυστυχώς επανέρχονται και απαιτούν ξανά να εγκαταστήσουν στην ίδια θέση ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ