Ετήσια Εκδήλωση με την κοπή πίτας του Συλλόγου Ελικωνίων

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε μία ζεστή και όμορφη Εκδήλωση με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας στο κέντρο « Αλαφογιάννη».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και το κέφι έφθασε στο αποκορύφωμα με τα τραγούδια του Κωνσταντίνου Κωτσαδάμ και της ορχήστρας του.

Η βραδιά ήταν τιμητική για κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στο σύλλογό μας αφιλοκερδώς και είναι για όλους μας φωτεινά παραδείγματα.

Τιμήσαμε αρχικά τους τρείς επιτρόπους του χωριού μας που επί 30 χρόνια φροντίζουν τις εκκλησίες , τα ξωκλήσια και γενικότερα το χωριό μας. Ο λόγος για τους:

κ. Ιωάννη Κορογιάννο, κ .Άγγελο Παπαθανασίου και κ. Σεραφείμ Πούλο

Στη συνέχεια τιμήσαμε τους δύο μουσικούς της ορχήστρας μας : κ. Νίκο Κορογιάννο και κ. Λουκά Κωτσαδάμ οι οποίοι από την σύσταση της χορωδίας μας την στηρίζουν μουσικά και μεταδίδουν τις γνώσεις τους σχετικά με το Παραδοσιακό και Δημοτικό Τραγούδι, στους χορωδούς μας αφιλοκερδώς.

Τέλος , τιμήσαμε τρεις κυρίες για την συγκινητική προσφορά τους στις δράσεις του συλλόγου μας : «από το στάρι… στο ψωμί» οι οποίες δείχνουν στα μικρά παιδιά πως ζυμώνουνε το ψωμί, φτιάχνουν τυρόψωμα , τα ψήνουν… Αλλά και στις πεζοπορίες μας είναι πάντα πρόθυμες να μαγειρέψουν και να σερβίρουν όλο αυτό τον κόσμο που συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση. Ο λόγος για τις κυρίες: Κατερίνα Γεωργίου, Παναγιώτα Νταλακούρα και Κωνσταντίνα Πούλου.

Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκαν : ο σεβαστός πατέρας Θεόδωρος, οι βουλευτές Βοιωτίας: κ. Ανδρέας Κουτσούμπας  και η κα. Γιώτα Πούλου,  ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αποστόλου ( εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο), οι επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων κ. Νώντας Κοτσικώνας και κ. Δημήτρης Καραμάνης, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Μιχάλης Σαγιάννης και κ. Μάριος Σάκκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων. Τους ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε και τιμήσατε την εκδήλωση με την παρουσία σας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ετήσια Εκδήλωση, Κοπή Πίτας, Σάββατο 1Φεβρουαρίου 2020 από τον Σύλλογο Ελικωνίων Επαρχίας Λεβαδέων

Σας προσκαλούμε στην Ετήσια Εκδήλωση του Συλλόγου μας το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο κοσμικό Κέντρο Αλαφογιάννη , στο Καρακόλιθο. Θα διασκεδάσουμε μέχρι το πρωί  με τον Ελικώνιο καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κωτσαδάμ και την ορχήστρα του.

Ώρα έναρξης 8:30

Τιμή εισόδου 18 Ευρώ που περιλαμβάνει φαγητό και άφθονο κρασί.

«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ … Ο ΓΑΜΟΣ» Θεατρική Παράσταση 30/11/2019,

Ο Σύλλογος Ελικωνίων θα παρευρεθεί στον Γάμο του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ και σας προσκαλεί να έρθετε κι εσείς!
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας πάμε θέατρο!
Επιλέξαμε για εσάς την επίκαιρη πολιτική σάτιρα «Του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ».
Πληροφορίες – Κρατήσεις στα τηλέφωνα:
6932526742 Ντίνα Πούλου
6945548541 Μαρία Κορογιάννου
Με την ποιότητα και σφραγίδα του Erato Top Tours.
Η People Entertainment Group παρουσιάζει σε μια μεγάλη παραγωγή την πολιτική σάτιρα «Του Κουτρούλη ο Γάμος» σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη από τις 26 Οκτωβρίου στο «Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου». Η Σμαράγδα Καρύδη επιλέγει για πρώτη φορά να σκηνοθετήσει την εμβληματική κωμωδία και πρωταγωνιστεί στη παράσταση μαζί με τον Νίκο Κουρή στον ρόλο του Κουτρούλη. Μαζί τους μια ομάδα καταξιωμένων αλλά και νεότερων ηθοποιών και μουσικών που παίζει , χορεύει , τραγουδάει και ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική του Μίνωα Μάτσα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Μανώλης Κουτρούλης, ένας ευκατάστατος ράφτης απ’ τη Σύρο, φτάνει μαζί με τον υπηρέτη του Στροβίλη στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την φιλόδοξη Ανθούσα, κόρη του ξενοδόχου Σπύρου, που έχει ερωτευτεί . Η Ανθούσα έχει κρυφά απ’ τον πατέρα της σχέση με τον Λεωνίδα Ξανθούλη, έναν νεαρό αστυνομικό γραφέα ο οποίος είναι επίσης πολύ ερωτευμένος μαζί της και προκειμένου να αποφύγει το γάμο με τον Κουτρούλη του θέτει έναν όρο.

Για να γίνει γυναίκα του πρέπει ο ταπεινής καταγωγής και αμόρφωτος ράφτης να εγκαταλείψει τη ραπτική και να γίνει υπουργός. Ο Κουτρούλης με τη βοήθεια του υπηρέτη του προσπαθεί με κάθε μέσο για να πετύχει την υπουργοποίησή του και καταφέρνει να πείσει τους πάντες πως πραγματικά το έχει πετύχει. Έτσι η μεγαλομανής Ανθούσα γρήγορα τον παντρεύεται. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη και το ψέμα και να επέμβει η δικαιοσύνη.

Η Σμαράγδα Καρύδη δημιουργεί μια παράσταση που φωνάζει θέατρο σε αυτή την πρώτη της φορά και διαχειρίζεται με σύνεση μια γλώσσα καθαρεύουσας με ένα χιούμορ πολύ σύγχρονο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ : Σμαράγδα Καρύδη

Πραγματοποίηση εκδήλωσης:
Τελετή Μνήμης για τους εκτελεσθέντες στον Ελικώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, η τελετή μνήμης και τιμής για τους 14 εκτελεσθέντες στον Ελικώνα (Ζερίκι) στις 25 Μαΐου 1942 από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι: η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, οι βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ν. Θηβαίος και Α. Κουτσούμπας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Νίκη Δήμου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς κ. Χρύσα Καντά και εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων η κ. Σταυρούλα Πούλου και ο κ. Κωνστναντίνος Πούλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, δημοτικοί σύμβουλοι, απόγονοι των εκτελεσθέντων και πολλοί δημότες.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός κ. Σοφία Κορογιάννου – Μακρή,  ενώ την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ , ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση. Με πολύ κόσμο, ωραία ατμόσφαιρα , εξαιρετικά τραγούδια και γλέντι μέχρι το πρωί. Το φαγητό ήταν πολύ προσεγμένο και το μουσικό σχήμα με την Αγγέλα Παπαδά συνέβαλαν στο να απογειωθεί το γλέντι..  Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη , αισιοδοξία και λιγότερα προβλήματα το 2019!

Close Menu