ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 14 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ

Στον Ελικώνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Μνημόσυνο στη μνήμη των δεκατεσσάρων παλληκαριών που εκτελέσθηκαν από τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις στις 25 Μαΐου 1942. 79 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την μαύρη εκείνη ημέρα για το χωριό μας. Ήταν η μέρα που το Ζερίκι, θυσίασε 14 νέους στον Μινώταυρο του φασισμού. Ήταν η μέρα, που μανάδες έχασαν τους γιους, παιδιά τον πατέρα, αδέλφια τους αδελφούς. Χρέος μας… απέναντι στους νέους ιδιαίτερα, να αποκαλύψουμε ακόμα μία φορά τη βαρβαρότητα και τις φρικαλεότητες του πολέμου και να περάσουμε το μήνυμα:
“Ποτέ πια πόλεμος”, “Ποτέ πια φασισμός”
Οι συγγενείς των θυμάτων, κα Σταυρούλα Πούλου και κα Μάρτυ Λάμπρου εξιστόρησαν τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου και τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνιούνται τέτοια ειδεχθή γεγονότα σαν αυτό. Τέλος ευχήθηκαν να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοιες στιγμές.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ Ι. Ταγκαλέγκα που αγκαλιάζει και αναβαθμίζει αυτή την εκδήλωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων για την παρουσία της και στον κ Δημήτριο Μίχα που πρόσφερε το λεωφορείο για την μεταφορά των μελών της Φιλαρμονικής στον Ελικώνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , και τους ευχαριστούμε:
Δήμαρχος Λεβαδέων κ Ι. Ταγκαλέγκας, οι Βουλευτές Βοιωτίας : Α. Κουτσούμπας, Γ. Πούλου, Γ. Μουλκιώτης,
εκπρόσωπος Δ. Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Κ. Πάτρας,
οι Αντιδήμαρχοι : κα Β. Καραβά, κ Γ. Αποστόλου,
Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων: Ν. Κοτσικώνας , Δ. Καραμάνης,
Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γ. Δήμου, Δ. Τόλιας, Π. Αρκουμάνης, Λ. Γερονικολού,
Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων: Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κ. Πούλος, Αθλητικό Σωματείο: Ρήξη Λιβαδειάς
Τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε και τίμησε την εκδήλωση αποδεικνύοντας έτσι πως οι συμπατριώτες μας αυτοί, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους από τη λαίλαπα του φασισμού, είναι ζωντανοί, στη μνήμη μας. Είναι αθάνατοι!
Ας είναι αιώνια η μνήμη τους!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ & ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ,
Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς , σας προσκαλούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στις 11:00 π.μ., στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 14 παλληκάρια που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς, στον Ελικώνα ( Ζερίκι), στις 25 Μάϊου 1942 .

2021 Πάσχα στον Ελικώνα!

H μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα της Ανάστασης, της ανανέωσης και της ελπίδας. Η Κυριακή του Πάσχα αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης και εσωτερικής ανάτασης για τον άνθρωπο. Από τα ματωμένα σεντόνια στον άδειο τάφο του Κυρίου, ο κόσμος σηματοδότησε τότε μια διαφορετική εποχή καινούργιων γενναίων ξεκινημάτων.

Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο.

Ο Ντοστογιέφσκι, στους «Αδελφούς Καραμαζώφ» είπε: «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται», αλλά η γιορτή του Πάσχα δηλώνει «Με το Θεό, όλα είναι δυνατά». Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας που ξεπερνάει τους περιορισμούς μας και θριαμβεύει πάνω στους χειρότερους φόβους μας. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του Πάσχα.

H Ακολουθία της Αναστάσεως,  θα τελεσθεί στον Ελικώνα ( Ζερίκι), το Μ. Σάββατο , στις 6:00 μ.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!
Για τεχνικούς λόγους δυστυχώς η προγραμματισμένη προβολή « Ο Μπακαλόγατος» δεν θα πραγματοποιηθεί. Αντί αυτής ο Σύλλογος θα προβάλλει την κωμωδία « Ο Τετραπέρατος» , με πρωταγωνιστές τα ιερά τέρατα του Κλασσικού Ελληνικού Κινηματογράφου: Κ. Χατζηχρήστος, Γ. Γκιωνάκης, Ν. Ρίζος, Ν. Φέρμας… σ΄ ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

Μην τη χάσει κανείς!!!

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ (ΖΕΡΙΚΙ)

Κυριακή 16 Αυγούστου & Ώρα 18:30

Ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς τη Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 & Ώρα 8:30  μ.μ. σας καλεί στο θερινό σινεμά στον Ελικώνα , ν απολαύσουμε μαζί την  ταινία ” Ο μπακαλόγατος” από τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο.

Μία ξεχωριστή βραδιά στον Ελικώνα!

Μπορείτε να παραγγείλετε σουβλάκια και μπύρες από τα μαγαζιά του χωριού.

Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μία ζακέτα γιατί σε υψόμετρο 850 μέτρα έχει δροσούλα.

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Λαογραφικής Κληρονομιάς  θα  τηρηθούν  όλα τα μέτρα που συστήνει ο Π.Ο.Υ.

Σας περιμένουμε!

Ετήσια Εκδήλωση με την κοπή πίτας του Συλλόγου Ελικωνίων

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε μία ζεστή και όμορφη Εκδήλωση με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας στο κέντρο « Αλαφογιάννη».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και το κέφι έφθασε στο αποκορύφωμα με τα τραγούδια του Κωνσταντίνου Κωτσαδάμ και της ορχήστρας του.

Η βραδιά ήταν τιμητική για κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στο σύλλογό μας αφιλοκερδώς και είναι για όλους μας φωτεινά παραδείγματα.

Τιμήσαμε αρχικά τους τρείς επιτρόπους του χωριού μας που επί 30 χρόνια φροντίζουν τις εκκλησίες , τα ξωκλήσια και γενικότερα το χωριό μας. Ο λόγος για τους:

κ. Ιωάννη Κορογιάννο, κ .Άγγελο Παπαθανασίου και κ. Σεραφείμ Πούλο

Στη συνέχεια τιμήσαμε τους δύο μουσικούς της ορχήστρας μας : κ. Νίκο Κορογιάννο και κ. Λουκά Κωτσαδάμ οι οποίοι από την σύσταση της χορωδίας μας την στηρίζουν μουσικά και μεταδίδουν τις γνώσεις τους σχετικά με το Παραδοσιακό και Δημοτικό Τραγούδι, στους χορωδούς μας αφιλοκερδώς.

Τέλος , τιμήσαμε τρεις κυρίες για την συγκινητική προσφορά τους στις δράσεις του συλλόγου μας : «από το στάρι… στο ψωμί» οι οποίες δείχνουν στα μικρά παιδιά πως ζυμώνουνε το ψωμί, φτιάχνουν τυρόψωμα , τα ψήνουν… Αλλά και στις πεζοπορίες μας είναι πάντα πρόθυμες να μαγειρέψουν και να σερβίρουν όλο αυτό τον κόσμο που συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση. Ο λόγος για τις κυρίες: Κατερίνα Γεωργίου, Παναγιώτα Νταλακούρα και Κωνσταντίνα Πούλου.

Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκαν : ο σεβαστός πατέρας Θεόδωρος, οι βουλευτές Βοιωτίας: κ. Ανδρέας Κουτσούμπας  και η κα. Γιώτα Πούλου,  ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αποστόλου ( εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο), οι επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων κ. Νώντας Κοτσικώνας και κ. Δημήτρης Καραμάνης, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Μιχάλης Σαγιάννης και κ. Μάριος Σάκκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων. Τους ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε και τιμήσατε την εκδήλωση με την παρουσία σας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ετήσια Εκδήλωση, Κοπή Πίτας, Σάββατο 1Φεβρουαρίου 2020 από τον Σύλλογο Ελικωνίων Επαρχίας Λεβαδέων

Σας προσκαλούμε στην Ετήσια Εκδήλωση του Συλλόγου μας το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο κοσμικό Κέντρο Αλαφογιάννη , στο Καρακόλιθο. Θα διασκεδάσουμε μέχρι το πρωί  με τον Ελικώνιο καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κωτσαδάμ και την ορχήστρα του.

Ώρα έναρξης 8:30

Τιμή εισόδου 18 Ευρώ που περιλαμβάνει φαγητό και άφθονο κρασί.

«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ … Ο ΓΑΜΟΣ» Θεατρική Παράσταση 30/11/2019,

Ο Σύλλογος Ελικωνίων θα παρευρεθεί στον Γάμο του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ και σας προσκαλεί να έρθετε κι εσείς!
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας πάμε θέατρο!
Επιλέξαμε για εσάς την επίκαιρη πολιτική σάτιρα «Του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ».
Πληροφορίες – Κρατήσεις στα τηλέφωνα:
6932526742 Ντίνα Πούλου
6945548541 Μαρία Κορογιάννου
Με την ποιότητα και σφραγίδα του Erato Top Tours.
Η People Entertainment Group παρουσιάζει σε μια μεγάλη παραγωγή την πολιτική σάτιρα «Του Κουτρούλη ο Γάμος» σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη από τις 26 Οκτωβρίου στο «Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου». Η Σμαράγδα Καρύδη επιλέγει για πρώτη φορά να σκηνοθετήσει την εμβληματική κωμωδία και πρωταγωνιστεί στη παράσταση μαζί με τον Νίκο Κουρή στον ρόλο του Κουτρούλη. Μαζί τους μια ομάδα καταξιωμένων αλλά και νεότερων ηθοποιών και μουσικών που παίζει , χορεύει , τραγουδάει και ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική του Μίνωα Μάτσα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Μανώλης Κουτρούλης, ένας ευκατάστατος ράφτης απ’ τη Σύρο, φτάνει μαζί με τον υπηρέτη του Στροβίλη στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την φιλόδοξη Ανθούσα, κόρη του ξενοδόχου Σπύρου, που έχει ερωτευτεί . Η Ανθούσα έχει κρυφά απ’ τον πατέρα της σχέση με τον Λεωνίδα Ξανθούλη, έναν νεαρό αστυνομικό γραφέα ο οποίος είναι επίσης πολύ ερωτευμένος μαζί της και προκειμένου να αποφύγει το γάμο με τον Κουτρούλη του θέτει έναν όρο.

Για να γίνει γυναίκα του πρέπει ο ταπεινής καταγωγής και αμόρφωτος ράφτης να εγκαταλείψει τη ραπτική και να γίνει υπουργός. Ο Κουτρούλης με τη βοήθεια του υπηρέτη του προσπαθεί με κάθε μέσο για να πετύχει την υπουργοποίησή του και καταφέρνει να πείσει τους πάντες πως πραγματικά το έχει πετύχει. Έτσι η μεγαλομανής Ανθούσα γρήγορα τον παντρεύεται. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη και το ψέμα και να επέμβει η δικαιοσύνη.

Η Σμαράγδα Καρύδη δημιουργεί μια παράσταση που φωνάζει θέατρο σε αυτή την πρώτη της φορά και διαχειρίζεται με σύνεση μια γλώσσα καθαρεύουσας με ένα χιούμορ πολύ σύγχρονο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ : Σμαράγδα Καρύδη

Πραγματοποίηση εκδήλωσης:
Τελετή Μνήμης για τους εκτελεσθέντες στον Ελικώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, η τελετή μνήμης και τιμής για τους 14 εκτελεσθέντες στον Ελικώνα (Ζερίκι) στις 25 Μαΐου 1942 από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι: η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, οι βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ν. Θηβαίος και Α. Κουτσούμπας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Νίκη Δήμου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς κ. Χρύσα Καντά και εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων η κ. Σταυρούλα Πούλου και ο κ. Κωνστναντίνος Πούλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, δημοτικοί σύμβουλοι, απόγονοι των εκτελεσθέντων και πολλοί δημότες.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός κ. Σοφία Κορογιάννου – Μακρή,  ενώ την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ , ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση. Με πολύ κόσμο, ωραία ατμόσφαιρα , εξαιρετικά τραγούδια και γλέντι μέχρι το πρωί. Το φαγητό ήταν πολύ προσεγμένο και το μουσικό σχήμα με την Αγγέλα Παπαδά συνέβαλαν στο να απογειωθεί το γλέντι..  Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη , αισιοδοξία και λιγότερα προβλήματα το 2019!