Μανιταροεξόρμηση & Μανιταρομαγειρέματα , Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Νυχτερινή πεζοπορία στον Ελικώνα , υπό το φως της Πανσελήνου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

38ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Ο Σύλλογος   Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς συνδιοργανώνει με την ΠΕ Βοιωτίας και τον Δήμο Λεβαδέων  στο χωριό Ελικώνας- Ζερίκι το  «38ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Παραδοσιακού  Δημοτικού Τραγουδιού» , με σκοπό την ανάδειξη, την  διάσωση του δημοτικού μας τραγουδιού και την  μετάδοσή του στη νέα γενιά, όπως αυτό γίνεται από τον σύλλογό μας για 38 συναπτά έτη.

Με τον διαγωνισμό αυτό δίνεται ένα βήμα έκφρασης στους ερασιτέχνες  τραγουδιστές ταυτόχρονα όμως δημιουργείται μία εστία που κρατά το τραγούδι της παράδοσής μας ζωντανό.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μη επαγγελματίες ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, (μπορούν να λάβουν μέρος και πολυφωνικά συγκροτήματα αλλά αποκλείονται οι χορωδίες).   Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν με ένα μόνο μουσικό κομμάτι.

Τα τραγούδια  που θα παρουσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι πρέπει απαραιτήτως να προέρχονται από το ρεπερτόριο της ανώνυμης λαϊκής δημιουργίας, δηλαδή να είναι γνήσια παραδοσιακά και όχι διασκευές ή νεώτερες δημοτικοφανείς συνθέσεις.

Θα υπάρχει διακεκριμένη κριτική επιτροπή καθώς επίσης και χρηματικό έπαθλο για τους 3 πρώτους νικητές.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 30 Ιουνίου 2019.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή ανηλίκων είναι απαραίτητη η άδεια του κηδεμόνα.

Πληροφορίες   για αιτήσεις συμμετοχής : Χρύσα Καντά 6948759957, Χρύσα Σκαγιάκου : 6988625201

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σας προσκαλούμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του  Επιμελητηρίου με τα εξής θέματα:

• Απολογισμός πεπραγμένων.

• Οικονομικός απολογισμός.

• Τροποποίηση καταστατικού.

• Στόχοι για το 2019.

• Διάφορα άλλα θέματα που θα προκύψουν από τη Γενική Συνέλευση.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 την ίδια ώρα.

Για την απαρτία απαιτείται να παρευρίσκονται 70 μέλη ταμειακώς εντάξει.
Η πρόεδρος : Χρύσα Καντά                                                                  Η γραμματέας : Μαρία Κορογιάνν

Ημερολόγιο 2019

Αναβολή εκδήλωσης : κοπή πίτας του Συλλόγου Ελικωνίων

Κοπή Πίτας 2019

Μια εκπληκτική βραδιά στο RodonPalace

Με άφθονο κρασί , προσεγμένο φαγητό και  καλή τιμή, το κέφι θα απογειωθεί με δημοτικά, ρεμπέτικα και λαϊκές μουσικές στα ηχεία από το σχήμα της Αγγέλας.

Πάρτε  τους φίλους σας  και ελάτε να το ζήσουμε!

Κλείστε από πριν τραπέζι αν είστε μεγάλη παρέα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας                                              Συλλόγου: 6906389235

Σας περιμένουμε , σ ένα μοναδικό σμίξιμο.

Να γίνουμε όλοι μία μεγάλη παρέα!

Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλη  Μαράλιο για την ευγενική του χορηγία  την παραγωγή του βίντεο

28 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη περιπατητική διαδρομή του ορειβατικού τμήματος του συλλόγου Ελικωνίων σε συνεργασία με την Αθλητική Επιτροπή του δήμου Λεβαδέων.

Η διαδρομή θα είναι: Από το Λαογραφικό Μουσείο του Ελικώνα στην Παλιομηλιά και επιστροφή στο Λαογραφικό.

Ώρα συνάντησης : 8:30 στο Ζάππειο Λιβαδειάς. ( Μήπως κάποιοι δεν έχουν αυτοκίνητο να εξυπηρετηθούν από άλλους).

9:00 Στο Λαογραφικό Μουσείο Ελικώνα .

Ο Σύλλογος μας προσφέρει τσάϊ του βουνού και βουτήματα

9:30 Ξεκινάμε για Παλιομηλιά.

11:00 Φτάνουμε Παλιομηλιά.                    Μικρή ξεκούραση, κολατσιό (μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ξηρούς καρπούς, σαντουϊτσάκια και νερό).

11:30 Αναχώρηση για Ζερίκι

13:00 Ζερίκι

Βαθμός δυσκολίας :1 (εύκολη)

Απόσταση 3,5  χλμ

Οδηγοί : Γιώργος Αυγέρης, Χρήστος Πούλος, Κώστας Παγάνης.

Η πεζοπορία είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα βουνού 11 Δεκεμβρίου.

Ευκαιρία να πάρουμε τα βουνά λοιπόν και για λίγες ώρες ν αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να αναζωογονηθούμε, να ξεχάσουμε ό, τι μας απασχολεί, ν αθληθούμε και ν απολαύσουμε την φύση κάνοντας πεζοπορία στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του Ελικώνα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους σακίδιο, παπούτσια κατάλληλα για το βουνό, σκουφάκι και γάντια.

Θα κινηθούμε μέσα από μονοπάτια και μπορούν να συμμετέχουν όσοι διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση!

27 Νοεμβρίου 2018

Δημιουργία ορειβατικού τμήματος στο Σύλλογο Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημιουργήθηκε τμήμα ορειβασίας – πεζοπορίας στο σύλλογο Ελικωνίων μετά από κάλεσμα του συλλόγου  προς συντοπίτες μας ορειβάτες και περιπατητές.

Συμμετείχαν:

Ανέστης Λουκάς, Άρης Άννης, Αυγέρης Γιώργος, Λούπης Νικήτας, Παγάνης Κώστας, Παπαθανασίου Χρήστος, Πούλος Χρήστος, Τρωγάδας Λουκάς, Ρούλιας Χρήστος, Χαιρόπουλος Ανδρέας.

Ορίσθηκαν ως υπεύθυνοι του ορειβατικού τμήματος οι:

Άρης Άννης και Ανδρέας Χαιρόπουλος

και υπεύθυνοι από τον σύλλογό μας  οι:

Δημήτρης Τόλιας, Χρήστος Αποστόλου και Χρήστος Καρβούνης

Σκοπός του τμήματος :

Ορειβασία – Πεζοπορίες – ποδηλασία στο βουνό

Ανάδειξη των μονοπατιών του Ελικώνα ( καθαρισμός, σήμανση, καταγραφή)

Εκδρομές

Άμεσα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα πεζοποριών.

Ευχαριστούμε τους ορειβάτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις μας να δηλώσουν συμμετοχή .

Τηλέφωνο επικοινωνίας:6906389235  κα. Γαρυφαλλιά Στάμου

Ώρες επικοινωνίας : 10:00 – 19:00 καθημερινά από Πέμπτη 29/11/2018